Tips tegen verstoppingen

Primaire tabs

Afval in de afvalbak

Gebruik uw toilet of gootsteen waarvoor het bestemd is en niet als afvalbak. Zorg dat u etensresten en ander afval, zoals hygiënedoekjes, tampons en maandverband weggooit in de afvalemmer.

Gebruik toiletpapier met mate

Voorkom het overmatig gebruik van toiletpapier en spoel uw toilet altijd goed na.

Plaats de toiletverfrisser op een correcte manier

Het komt regelmatig voor dat een toiletverfrisser los raakt en terecht komt in het toilet. Dit zorgt met regelmaat dat de Winter Rioolservice langs moet komen om de verfrisser uit het toilet te halen. Is de toitletverfrisser in uw wc gevallen? Zorg er dan voor dat u het toilet nooit doorspoelt maar haal het er met zorg uit. U voorkomt zo onnodige verstoppingen.

Houdt uw sanitaire voorzieningen schoon

U kunt wasbakken, doucheputjes en sifons het beste regelmatig reinigen. Kleine verstoppingen leiden vaak tot grotere en voorkomen is met regelmatig onderhoud beter dan genezen.

Gebruik een plopper om verstopping tegen te gaan

Wanneer u merkt dat het water minder makkelijk wegspoelt adviseren we u om een plopper te kopen. Dit is een zuignap op een steel waarmee beweging van water en afvalresten in de rioolleiding in beweging kunnen worden gebracht. Het gebruik van ontstoppingskorrels raden we af! We zien vaak dat deze korrels in de afvoer kristalliseren en de verstopping juist verergeren.

Spoel vaatwasser- en wasmachineafvoer regelmatig door

Spoel de afvoer van uw vaatwasmachine en wasmachine regelmatig met heet water door. Deze machines zorgen vaak voor het dichtslibben van een riool, omdat het water sneller wegspoelt dan de zeepresten.

Schone daken en goten

Voorkom dat bladeren en loofafval in uw afvoer terecht komen en tot verstoppingen leiden. U kunt het onderhoud van uw dak en goten uiteraard ook aan De Winter Rioolservice uitbesteden.